Friday, February 14, 2014

Az Urban Decay Naked 3 Paletta

Kedves Olvasótáborom! :)

Tisztában vagyok vele, hogy már igencsak régóta érett ez a bejegyzés, nevezetesen végre egy magyar nyelvű bejegyzés itt a blogomon. Többen kértétek már, hogy tegyem elérhetővé az írásaimat magyarul is és mostantól jobban fogok figyelni rá, hogy ennek eleget tegyek. A mai poszt témája a szépségvilág egyik legújabb -na jó, annyira már nem is új, de mindenképpen izgalmas- terméke, az Urban Decay ikonikus Naked vonalának legfrissebb tagja, a Naked 3 paletta. 
Habár itthon valószínűleg az elsők között tettem szert a palettára, nemzetközi viszonylatban csúfosan lemaradtam az első (karácsony előtti) megjelenésről, sőt, kicsit kalandosan jutott el hozzám a megvásárlás után is. Amikor novemberben napvilágot láttak az első hírek arról, hogy folytatódik a Naked sikerszéria egy újabb szemhéjpúder palettával, elég vegyes érzelmeket váltott ki belőlem. Az első két paletta sikere után nehezen tudtam elképzelni, hogy valóban lehet még újat mutatni és olyan palettát összeállítani, amit érdemes beszerezni úgy is, hogy az ember lánya már minden értelmes (és kevésbé értelmes) szemhéjpúdert összevásárolt az évek alatt. Különösen fenntartásaim voltak a rózsás árnyalatok miatt, a rózsaszín szemfesték olyasmi, amit személy szerint jobban szeretek elkerüli, mivel inkább csak hangsúlyozza a szem pirosságát, ezzel fáradt tekintetet kölcsönözve. Így a decemberi megjelenésről mindenképpen letettem, de persze elkezdett dolgozni bennem a kisördög, így ahogy újra raktárra került a paletta a Sephorában, riasztottam az USÁ-ban élő legjobb barátomat, hogy lenne számára egy kis küldetés. Ezúton is szeretném megköszönni neki a fáradozásait és elismerni, hogy egyértelműen a világ élvonalába tartozik a smink kérdéseket ismerő férfiak körében, pontosan tudja, mi az a Back2MAC és érti, mit jelent, amikor elvonulok, hogy használjam a Clarisonicomat. :) A sikeres beszerzés után a barátom anyukája kellett volna, hogy hazahozza a palettát, de mivel kint felejtette, kénytelenek voltunk a postára bízni a fuvart. Így történt, hogy csak ezen a héten kaptam kézbe a palettámat..

A csomagolás nagyon hasonló a Naked 2-höz, kemény műanyag, a gimis tolltartómra emlékeztető dobozka, rose gold felirattal és némi hullám mintával. Ez a megoldás egyértelműen higiénikusabb, mint a szuper porfogóként funkcionáló eredeti Naked paletta, de valamiért mégis ahhoz húz a szívem, talán a mágneses zár miatt. A palettához jár négy darab UD szemhéjbázis minta, az eredeti színtelen (Original), a bézs árnyalatú matt (Eden), a csillámos (Sin) és az öregedésgátló (Anti-aging). Viszonylag nagy adagot kapunk belőlük, bár a csomagolás miatt valószínűleg hamarabb kiszáradnak, mintsem hogy a végére érjünk, én mindenképpen meg fogom próbálni kibontás után kis műanyag edénykébe tölteni az enyémet. A paletta másik tartozéka a kétvégű ecset, ami mint minden UD ecset, szintetikus és cruelty-free. Az ecset koncepcióját nem teljesen értem, mivel mindkét része lapos, inkább a szín felvitelére, mint eldolgozására alkalmas, bár nem hiszem, hogy ez bárkinek reális problémát jelentene, biztos vagyok benne, hogy mindannyiotok fiókjában lapul egy MAC 217.   (akinek nem, az azonnal vegye az irányt a legközelebbi MAC üzlet felé:) )


A színek egyértelműen gyönyörűek és a félelmem, miszerint túl rózsásak lesznek, teljesen alaptalannal bizonyult. Legtöbbjüket bőven a semleges, mindennap viselhető kategóriába sorolnám, legfeljebb csak a rózsásabb alaptónusok miatt kicsit romantikusabb érzetű lesz a paletta. A púderek textúrája pontosan olyan, amire az Urban Decay-től számít az ember lánya, puha, szinte már krémes és könnyen satírozható. Nekem személy szerint a Trick nevű szín tetszik a legjobban, egyik örök szerelmemre, a MAC Rubenesque Paint Potra emlékeztet színében. Nagyon piszkálja a fantáziámat, hogy milyen lesz a Blackheart, a fekete piros csilámmal, ami nagyjából úgy néz ki, mint ahogy a MAC Beauty Marked nevű színe kellene, hogy kinézzen. Jó ötletnek találom, hogy a paletta highlighter színe, a Strange matt árnyalatú, mivel a legtöbb szín, amit kapunk inkább csillámos. 

Strange, Dust, Burnout, Limit, Buzz, Trick

Nooner, Liar, Factory, Mugshot, Darkside, Blackheart


Összességében azt gondolom, hogy az Urban Decay-nek sikerült valami újat csempészni a Naked vonalba ezzel a 12 vadonatúj árnyalattal. Színvilágban még mindig az eredeti Naked a kedvencem, de biztos, hogy sokat fogom használni ezt az új szerzeményet is a jövőben. 

A paletta éppen sold out, de a mint újra raktárra kerül, ezen a linken tudjátok megvásárolni.

Nektek hogy tetszik a Naked 3? :)

PetraMegjegyzés: A palettát a saját pénzemen vettem és a saját véleményemet írtam le róla, semmiféle kapcsolatban nem állok az Urban Decay-vel. A link, amit mellékeltem, affiliate link.No comments:

Post a Comment